Buková hora, Zubrnice

Attachments:
Download this file (Buková hora.doc)Propozice
Turistická akce o víkendu dne 30. – 31. května 2020 se spaním ve volné přírodě
Vedoucí: Pavel Kopřiva, tel.  602 103 139
Z Pardubic osobním automobilem směr HK, Jičín, Sobotka, Dolní Bouzov, Mnichovo Hradiště, Česká Lípa, Valkeřice.
Buková hora, Zubrnice --- zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kohout

Mapa KČT č. 11 České středohoří - východ
Z obce Valkeřice navštívíme kopec s obnovenou rozhlednou Kohout-M asi 3km. Za obcí se také nacházejí staré znělcové lomy, částečně zatopené.
Další zastávkou bude obec Merboltice, kde se nachází také rozhledna Strážný vrch-M asi 1,5km. Pak přejedeme přes Slukov a Rychnov do Babětína. Zde za obcí odbočka Č asi 2km zřícenina hradu Vrabinec. V obci Rychnov odbočíme vpravo na Příbram. Dále vpravo na Bukovou horu. Zde okolo TV vysílače navštívíme Humboldtovu vyhlídku, ledovou jeskyni, nebo vodopád Načina. Zpět až do Verneřic a obce Loučky k Bobří soutěsce, s vodopády a skalami-Z asi 2,5km. Přes Verneřice a Mukařov na Víťovu rozhlednu nad Náčkovicemi. Potom přes Dolní Šebířov na hlavní silnici a vpravo do Zubrnic. Zde se nachází skanzen Zubrnice s lidovou architekturou, museální železnice s elektrotechnickým muzeem a NS Okolím Zubrnic-asi 4km.
Pro návrat zvolíme trasu přes Lovečkovice do Úštěka – městské památkové rezervace se spoustou zajímavých staveb – Ptačí domky, soukromé muzeum pohlednic, několik židovských památek, zbytky opevnění, hrad, historické sklepení u muzea čertů, ze současných pak vodní svět s akváriem. Dále pak můžeme navštívit vesnickou památkovou zónu Kravaře s Víseckou rychtou, kamenným mostkem a stodolové hradby. V Zahrádkách nalezneme vodní díla, nazývané průrvy.

Celková délka pěších denních tras do 15. km

Stravování po trase - z vlastních zdrojů, případně restaurace.
Nezapomeňte na ochranné roušky!!!
Dbejte pokynů vládních nařízení!!!

Bližší informace Kopřiva Pavel  tel.  602 103 139

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT odboru Synthesia Pardubice uskutečňují

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení