Za starými rameny Labe

Attachments:
Download this file (Stará ramena Labe 2020.doc)Propozice
Cyklovýlet v sobotu dne 13. června 2020 za starými rameny Labe mezi Pardubicemi a Týncem nad Labem.
Vedoucí: Zdeněk Pražák, tel. 776065721, email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Popis trasy (asi 75 km): ráno v 9,00 vyjedeme od zimního stadionu po Labské cyklostezce do Rosic nad Labem okolo Jarkovského jezera a starého ramene Labe Zákoutí. 

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období a oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT jsou pojištěni během organizované akce, člen KČT i během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770
Protože se z  důvodu uzavřených hranic s Polskem se nemohl konat plánovaný autobusový výlet Ze Sklarzske Poreby do Harrachova a o nabídnutý náhradní výlet do údolí Brtnice nebyl zájem, nabízím zájemcům na tento termín náhradní cyklovýlet za starými rameny Labe mezi Pardubicemi a Týncem nad Labem
Popis trasy: ráno v 9,00 vyjedeme od zimního stadionu po Labské cyklostezce do Rosic nad Labem okolo Jarkovského jezera a starého ramene Labe Zákoutí. Pokračujeme dále přes Rybitví, Černou u Bohdanče a Živanice do Mělic, kde pojedeme okolo Čapkova jezera a Mělického Labiště do Lohenic k zdejším slepým ramenům Labe. Z Lohenic budepe pokračovat přes Přelouč a Lhotu pod Přeloučí polními cestami k slepému rameni Votoka a dále k rybníkům Tišina, Přehrada u Labětína k rybníku Houšovec u Řečan nad Labem (zbytky starých ramen Labe). Odtud pokračujeme přes Trnávku do Chvaletic k lávce přes Labe a dále do Labské Chrčice, kde se opět napojíme na labskou cyklostezku, po které pojedeme přes PR Týnecké mokřiny na turistické rozcestí Svárava. Pokračujeme přes Selmice okolo starých ramen Labe v přírodním parku Mošnice ke stájím Josefov a dále přes Semínská vrata ke Slavíkovým ostrovům u Přelouče. Z Přelouče pojedeme zpátky do Lohenic a Mělic, odkud jsou pro návrat do Pardubic možné dvě varianty – buď přes Lázně Bohdaneč nebo přes Valy a Opočinek. V obou případech najedeme asi 75 km.

Zdeněk Pražák, tel. 776065721, email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice uskutečňují

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení