Z Šerlichu do Pardubic podruhé

Attachments:
Download this file (Propozice Šerlich 2020 podruhé.doc)Propozice
Cyklovýlet v neděli 12. července 2020
Vedoucí: Zdeněk Pražák, tel. 776065721, email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Odjezd cyklobusem v 7:45 z autobusového nádraží v Pardubicích na Šerlich s příjezdem v 9:55. Cena jízdenky včetně kola je 130 Kč. Místy se pojede po lesních a polních cestách.
Po vystoupení z cyklobusu se rozhodneme o dalším průběhu:

Jsou možné dvě varianty – první je delší a vedla by přes Orlické záhoří, Neratov, Bartošovice k Zemské bráně a dále podle Orlice do Klášterce nad Orlicí, odtud pokračuje přes Nekoř, Šedivec, Letohrad, Choceň, Jaroslav, Lodrant, Uhersko, Dašice do Pardubic. Tato varianta by byla dlouhá okolo 110 km s tím, že je možné ji zkrátit a vrátit se vlakem např. z Chocně. Oběd by byl někde cestou asi v Letohradě nebo Chocni.

Druhá varianta je kratší a vedla by po cyklotrase 4071 přes Šerlišský mlýn na Polomské sedlo a Ruským údolím do Olešnice v Orlických horách. Pokračuje po cyklotrase 4214 do Sněžného. Ze Sněžného vede po cyklotrase 4325 do Janova. Odtud pokračuje přes Bystré, Bačetín, Brtva do Chábor a dále přes Podchlumí, Trnov, Voděrady, Lično a Křivice do Týniště nad Orlicí na oběd v restauraci U Věže. Z Týniště pojedeme přes kolem Žďárského rybníka do Holic a přes Sezemice do Pardubic. Celkem najedeme asi 85 km.

Akce není vhodná pro silniční kola, místy se pojede po lesních a polních cestách.

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období a oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT jsou pojištěni během organizované akce, člen KČT i během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. od 1.2.2019, IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770                 
 
Zdeněk Pražák, tel. 776065721, email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice uskutečňují.

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení