Za bělouši do Kladrub 1 - 21.6.2020

 Na neděli 21.6.2020 jsem měl naplánován cyklovýlet Za bělouši do Kladrub nad Labem do národního hřebčína a dále přes Obří postele u Zdechovic a údolím Krasnického potoka domů. Jak se blížil termín výletu, tak se postupně zhoršovala předpověď počasí, až v sobotu byly na neděli hlášeny extremní srážky. V návaznosti na stále se zhoršující předpověď počasí se postupně odhlašovali všichni přihlášení zájemci. Odhlášeným zájemcům jsem napsal ...

..., že výlet přesunu na neděli 19.7.2020. V neděli ráno jsem se však podíval na předpověď počasí na následující hodiny, a co nevidím – předpověď nehlásí již žádné dešťové přeháňky, chodník před barákem je také suchý a tak jsem se rozhodl, že se přeci podívám k zimnímu stadionu, co kdyby se někdo rozhodl přeci jen jet.
No a co se nestalo, v 9,00 ke stadionu přijela Stáňa a tak jsme se rozhodli, že na trasu vyrazíme. Jeli jsme přes Rybitví, Černou u Bohdanče, Živanice, Mělice a Přelouč do Semína, kde jsme si prohlédli původně románský kostel svatého Jana Křtitele z počátku 12. století s dřevěnou zvonicí a místní pivovar – rodný dům známého českého kubistického architekta Josefa Gočára. Poté jsme pokračovali do Kladrub nad Labem, kde jsme si prohlédli areál Národního hřebčína Kladruby se stády pasoucích se bílých koní a pokračovali do Řečan nad Labem k románskému kostelíku svaté Máří Magdaleny stojícímu na malém návrší na návsi. Odtud jsme pokračovali do Zdechovic, kde jsme se rozhodli, že vzhledem k dřívějším srážkám nepojedeme rozbahněnou lesní cestou ke skalním útvarům Obří postele, ale pojedeme rovnou po silnici do Morašic. Plánovanou cestu údolím Krasnického potoka jsme vzhledem k předešlému dešti rovněž vypustili a jeli jsme dále přes Litošice k zájezdní hospůdce U Žabáka v Seníku. Cestou k hospůdce začalo poprchávat, ale podle radaru měly srážky brzo ustat. Zastavili jsme se tedy U Žabáka na oběd a opravdu po chvíli, přestalo poprchávat. Po obědě jsme vyrazili na další cestu přes Litošice, Urbanice, Ledec, Choltice, Bezděkov a Opočinek do Pardubic. Celkem jsme najeli 80 km.

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení