Víkend v Jeseníkách

Attachments:
Download this file (Letní Jeseníky (2).doc)Propozice
POZOR - akce je ZRUŠENA z důvodu nestabilní zdravotnické situace.
Víkendová turistika v Jeseníkách pro aktivní turisty ve dnech 4. – 6.9. 2020 s večerním výstupem na Praděd s čelovkou a dobrou náladou !!!
Vedoucí: Hanka Vahovská, email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., 777 550 571
Přihlášky: emailem vedoucí akce (telefonicky) do konce června!
Praděd --- zdroj: https://www.kudyznudy.cz/aktivity/pohled-z-pradedu

Ubytování: Hotel Kurzovní, turistické pokoje s umyvadlem na pokoji a se společným sociálním zařízenímCena za noc včetně bohaté bufetové snídaně: ve dvoulůžkovém pokoji 360 Kč, ve třílůžkovém pokoji 310 Kč (+ 21 Kč rekreační poplatek osoba/noc)

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období a oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT jsou pojištěni během organizované akce, člen KČT i během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770

Odjezd tam: vlakem z Pardubic v 7:23 s přestupem v Olomouci, dále autobusem v 9:07 do Šternberka a následně také autobusem v 9:58 do Malé Morávky s dojezdem v 10:50, kde vystoupí 1. skupina a další mohou pokračovat až do Karlovy Studánky s příjezdem v 11:08 hodin.
Cena za jízdné pro jednu cestu pro osoby 65+ by se měla vejít do 100 Kč a pro ostatní (skupinová jízdenka) do 250 Kč.

Odjezd zpět: z Koutů nad Desnou vlakem do Zábřehu ve 14:50, 15:50 nebo 16:50 a následně rychlíkem do Pardubic

Vybírat za noclehy budu do konce července po předchozí domluvě s přihlášenými.

S sebou: budeme se pohybovat v horách, předpokládá se tedy adekvátní vybavení – kvalitní obuv, pláštěnka, láhev na vodu, trekingové hole, čelovka. Pro jistotu něco na svačiny do batohu.

Trasy:

Pátek 4.9.
Po vystoupení z vlaku na nádraží v Malé Morávce se vydáme po Č trase kolem Motorestu Hvězda až do Karlovy Studánky 8 km. Tady bychom se spojili se skupinou, která se sveze až do Karlovy Studánky a bude šetřit síly na další dny. Společně bychom se, po prohlídce Karlovy Studánky, vydali po krásné naučné stezce Bílá Opava – buď po lehčí Ž k Ovčárně nebo po obtížnější M k Barborce 5 a 6 km a po Č dojdeme na ubytování na hotel Kurzovní. Celkem 15 km z Malé Morávky (7 km z Karlovy Studánky)

Po večeři se vydáme s čelovkou na večerní výšlap na Praděd, kde bychom ochutnali tradiční místní likér s totožným názvem. (3 km)

Sobota 5.9.
Ráno se vydáme po Č k Jelení studánce 7 km a dále po Č k Alfrédce 3,5 km, kde přejdeme na Z a půjdeme 3 km až na Mravencovku 2,5 km a dále na Karlov, Moravice a dále po M 7 km po Naučné stezce Velkou kotlinou až k Ovčárně a poslední 1 km po Č až na Kurzovní. Celkem: 24 km.
Kratší varianta po Č k Jelení Studánce a zpět. Celkem 14 km

Neděle 6.9.
Po snídani vyrazíme po Č na rozcestí Pod Pradědem a dále po M (strmý sestup) až ke Kamenné chatě 4 km, kde se napojíme na červenou cyklo trasu a půjdeme kolem Dolní nádrže Dlouhých strání a dojdeme až k Tetřeví chatě 10 km, budeme pokračovat K Obrázku až na nádraží v Koutech nad Desnou. Celkem: 18,5 km
Kratší varianta od Kamenné chaty stále po M (asfaltová cesta) 9 km na nádraží v Koutech nad Desnou. 13 km

Hanka Vahovská, email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., mobil 777 550 571

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení