Šumava Lipno, Trojmezí

Attachments:
Download this file (ŠUMAVA LIPNO.doc)Propozice
Turistická akce dne 18.-22. července 2020 se spaním v kempu
Vedoucí: Kopřiva Pavel, tel. 602 103 139
Mapa KČT č. 66 Šumava-Trojmezí a č. 67 Šumava-Lipno
V sobotu z Pardubic osobním automobilem v 7:00, směr Havlíčkův Brod, Pelhřimov, Jindřichův Hradec, Trhové Sviny, Kaplice, Lipno nad Vltavou.
Godošova poustevna --- zdroj: http://www.lipensko.cz/aktivita/godosova-poustevna-tsv2su5oay

Ubytování v kempu Panorama Lipno – stan 120,-Kč, dospělý 80,-Kč, auto 50,-Kč, místní poplatek 15,-Kč /místo a ceny pouze informativní/.
Přímo z kempu možno využít NS Lipno, okolo sportovního areálu Kramolín se Stezkou korunami stromů a spoustou dalších atrakcí, až na Alpskou vyhlídku- Ž+M+Z - 6km, nebo okruh pod přehradou směr Loučovice a zpět okolo Vltavy M+Z asi 12km.

V neděli – pěšky z kempu asi 1,5km na hráz přehrady. M na rozcestí u Poustevny a odbočkou na Godošovu poustevnu. Dále na skálu Čertovo kopyto. Další zastávkou Medvědí stěny, s odbočením na skalní okruh a vyhlídku na jezero. Další odbočkou na Medvědí horu. Medvědí cestou pak dojdeme přes hráz jezera Rašeliniště u kapličky k rozcestí U Překopané hráze. Odtud po Č na rozcestí Lipová. Po neznačených cestách přes osady Lipová a Nové Domky na silnici, přehradní hráz a do kempu. Celkem 15km.

V pondělí – autem přes Frymburk, Černá v Pošumaví, Horní Planá, Želnava, odbočka Bělá a Nová Pec. Z parkoviště u horské služby Z k rozcestí Schwarzenberský plavební kanál. Zde vpravo okolo kanálu až na rozcestí k akvaduktu. Stále Z na rozcestí Rakouská cesta-Říjiště. Stále Z až na rozcestí Pod kamenným mořem. Společně se Ž na Plešné jezero. Tam a zpět 13km. Od jezera možno vystoupat NS k Pomníku A. Stiftera a Ž přes Kučerovu vyhlídku na nejvyšší horu Plechý-1378m. Tam a zpět 4km. Z vrcholu Plechý možno dále pokračovat společně s Č na rozcestí Pod Plechým. Zde Ž odbočíme strmým sestupem na rozcestí Pod kamenným mořem a po Z zpět stejnou cestou k parkovišti. Celkem 16km. Pro zdatnější možno pokračovat z vrcholu Plechý na Trojmezí + 3km, nebo dále na Třístoličník /německá restaurace/ + 9km.

V úterý – autem přes hráz přehrady směr Přední Výtoň a na parkoviště Uhliště. Odtud NS Svatý Tomáš. Celý okruh asi 7km, s odbočkou na Vítkův kámen /zřícenina hradu/ asi 8km.
Pro nedochozené možno z parkoviště sejít po Č do Přední Výtoně – 4,5km.

Ve středu – odjezd v dopoledních hodinách do Pardubic po trase umožňující návštěvu zajímavých míst a pozoruhodností.
Stravování po trasách - z vlastních zdrojů, případně restaurace.

Bližší informace Kopřiva Pavel  tel.  602 103 139

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT odboru Synthesia Pardubice uskutečňují

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení