Ohlédnutí za výletem: Šerlich 6.7.2021

Fotky jsou na: https://tksp.rajce.idnes.cz/2021_Serlich/

Na volný sváteční den 6.7. na památku Upálení mistra Jana Husa byl po odvolání autokarového zájezdu Marie Látové na Slovensko v plánu výletů TKSP volný termín a tak jsem se rozhodl vyplnit jej neoficiálním cyklovýletem cyklobusem na Šerlich. Pravidelným účastníkům svých cykloakcí jsem rozeslal návrh výletu s nabídkou dvou variant –kratší přes Velkou Deštnou, Zámeček, Uhřínov, Solnici, Černíkovice, Týniště a Hradeckými lesy přes Borek domů ...

 

do Pardubic s délkou cca 75 km a delší variantu přes Velkou Deštnou, Říčky, Julinčiným údolím do Vamberka a dále přes Kostelec, Častolovice, Týniště, Vysoké Chvojno do Pardubic asi 95 km s tím, že po příjezdu se rozhodneme, kudy pojedeme.

Ráno se k odjezdu cyklobusu dostavili tři účastníci a po dojezdu na Šerlich jsme se rozhodli pro kratší variantu a vyrazili jsme na cestu. Nejprve jsme se zastavili na vrcholu Velké Deštné a z rozhledny jsme se rozhlédli do širokého okolí. V dálce v oparu jsme viděli komín Opatovické elektrárny v blízkosti našich domovů.

Po sestoupení z rozhledny jsme pokračovali dále se zastávkou u pramene Zdobnice, projeli jsme křižovatku v Luisině údolí a pokračovali dále k Zámečku. Zde jsme se chtěli občerstvit pivem, ale po zjištění, že zde čepují do plastových kelímků jsme pokračovali dále přes Uhřínov, Solnici, Černíkovice a Lično do Týniště nad Orlicí, kde jsme se zastavili na oběd v restauraci Pod věží.

Po dobrém obědě jsme se rozhodli, že dále pojedeme okolo lesy okolo Novoveského rybníka na Poběžovice a zastavíme se na občerstvení v autokempu u rybníka Hluboký u Holic. Odtud jsme pokračovali přes Horní Ředice, Choteč a Sezemice domů do Pardubic. 

Najeli jsme asi 80 km místy po lesních a polních cestách.

Zdeněk Pražák

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení