Praha a okolí 3 - Prokopské údolí

Attachments:
Download this file (Praha a okolí - 3.doc)Propozice
V sobotu 23.10. 2021
Vedoucí: Milan Jehlička mobil 723 160 199 e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Mapa: plán Prahy nebo Kčt 1:50000 č. 36 Okolí Prahy – západ, trasa 12 km
Odjezd: Pce hl.n. 8.03 Pha hl.n. 9.10 Pha hl.n. 9.47 Pha Žvahov 10.05
Návrat: z žst. Praha Řeporyje 13.59 a každou další hodinu (přes Praha Smíchov )

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT,spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období  a  oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT během organizované akce, člen KČT během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. od 1.2.2019, IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770

Trasa: V Praze na hlavním nádraží přestoupíme na vlak, který za nádražím Praha Smíchov pojede po trati, které se říká Pražský Semmering. Trať se kroutí mezi skalami, projíždí přes viadukty a připomíná známou atraktivní trať v Rakousku. My vystoupíme hned na první zastávce Pha Žvahov a vydáme se neznačenou cestou kolem hřbitova a trati až do míst, kde začínají Hlubočepské skalní plotny. Vystoupáme na vrch, ze kterého je krásný výhled na skály a Hlubočepy s viaduktem. Projdeme po hřebeni kopce a sestoupíme do údolí, které nás dovede až na okraj Hlubočep. Tady navážeme na Z zn. a budeme pokračovat po ní vpravo až k odbočce ke skalnímu jezírku, které si prohlédneme. Od jezírka projdeme neznačenou cestou hlubokým skalnatým údolím a napojíme se opět na Z zn. Asi po 400 m dojdeme k dětskému hřišti nad nímž uschován v porostu je vchod do tunelu, který byl vysekán ve skále. Tunelem projdeme a opět se napojíme na Z zn. Pokračujeme až k roz. Klukovice-viadukt. Tady odbočíme vlevo po Ž zn., která nás dovede ke dvěma restauracím – Černý kohout a Prokopák. V jedné z nich se občerstvíme, potom se vrátíme na Z zn. a pokračujeme až do Řeporyjí, odkud odjedeme vlakem domů.

Hezké zážitky Vám přeje Milan Jehlička mobil 723 160 199 e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice uskutečňují

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení