Ze Slatiňan do Pardubic 17.11.2019

Fotky jsou na: https://arous.rajce.idnes.cz/Sametova_vychazka

Sametovka --- zdroj: vedoucí výletu Ochutnávka --- zdroj: vedoucí výletu Podtimní Chrudimka --- zdroj: vedoucí výletu Na Sametovou vycházku dne 17.11.2019 se sešlo 19 turistů včetně 3 dětí na vlakovém nádraží v Pardubicích.

Všichni byli odhodlaní užít si den turistikou a zároveň oslavit 30 let demokracie v naší zemi. Začátek trasy byl ve Slatiňanech na vlakovém nádraží, kdy po ochutnávce alkoholických nápojů s tematikou historie naší republiky a pořízení skupinové fotografie jsme se vypravili podél řeky Chrudimky do Chrudimi. Tam jsme navštívili restauraci Kateřina a občerstvili se. 6 účastníků zde mělo svůj plánovaný cíl a tak zde akci ukončili.
Ostatní jsme pokračovali po cyklostezce do Medlešic, tam jsme si prohlédli park náležející k místnímu zámku. Zde další 4 účastníci dosáhli svého cíle a dál pokračovali vlakem, ale rozhodně se jednalo o pěkný sportovní výkon, když uvážíme, že nejmladší turistce je 6 let.
Na nás vytrvalé pěšáky už čekal poslední úsek, a to přes Mikulovice a Dražkovice po cyklostezce až do Pardubic. Do tohoto nejvzdálenějšího cíle našeho sametového výletu nás dorazilo 9. Šťastný návrat jsme oslavili, akci zhodnotili a ukončili v restauraci Šenk. K úspěchu akce jistě přispělo i krásné slunečné počasí.
Všem zúčastněným ještě jednou děkuji za sportovní výkony a přátelskou atmosféru, ale i za přístup k oslavě 30 let od sametové revoluce.

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení