Krkonoše-běžky 8.2.-15.2.2020

Zdroj: vedoucí výletu Zdroj: vedoucí výletu Zdroj: vedoucí výletu Zdroj: vedoucí výletu

Týdne na běžkách s ubytováním na Pražské boudě (110m n.m.) se zúčastnilo 14 turistů.
Ubytováni jsme byli velmi pohodlně. Bydleli jsme po dvou na pokojích s výhledem do kraje. V pokojích bylo teplo, v každém bylo umyvadlo, zrcadlo s poličkou, skříně a věšáky, noční stolky, lampičky, ručníky. WC a sprchy byly na patře, čisté.
Měli jsme zaplacenou polopenzi.
Snídaně (formou „švédských stolů) i večeře (servírované kuchařem dle našeho výběru) byly bohaté (většinou velmi chutné) – nikdo nás neomezoval, nechyběly „doma“ pečené housky, chleba, moučníky ráno i večer, ovoce a zelenina a občas i specialitky (nakládaný hermelín, utopenci, polévky). Ráno: čaje, káva, mléko bez omezení.
Za ubytování s polopenzí jsme platili 650,-Kč /os. den.
Přestože jsme v pondělí zažili orkán Sabina (omezené vycházení) a foukalo i další dny, na počasí jsme si nestěžovali. Dokonce asi dva půl dne svítilo slunce. Sníh byl vynikající – prašan a stopy byly každý den upravované, cesty byly většinou široké. Terén byl max. středně náročný. Většinou jsme ušli nebo i uběhli kolem 20km za den. Vyráželi jsme v půl desáté nebo v deset podle počasí. V poledne se stavili na něco malého (nebo jen pivo, či kávu) v některé z Krkonošských bud: Friesovy boudy, Pardubické b., Černá b., Lesní a Lyžařská b., Tetřeví. b. a Kolínská b. Borci byli i na Luční b., Výrovce a Bufetu na rozcestí. Vraceli jsme se obvykle kolem čtvrté hodiny, někdy dříve.
 V kolektivu byla pohoda.
Do Krkonoš jsme jeli vlakem a ze Dvora králové autobusem. Z parkoviště v Peci pod Sněžkou většina jela se všemi zavazadly zaplacenou rolbou (celkem za skoro dva tisíce!). Vzadu na přívěsu to nebylo příjemné, v kabině u řidiče to byla vyhlídková jízda. Zpátky jsme jeli stejně, někteří ale zvládli sjezdovku na běžkách.
Na Pražské boudě bývá v zimě většinou zcela obsazeno. Proto jsme si objednali předběžně týdenní pobyt i na příští rok už nyní. Moc se nám tam líbilo, a přestože níže pršelo, my jsme si užili krásný sníh. V této nadmořské výšce by to mohlo tak být i za rok.
(Pro event. zájemce na příští rok jsem popsala skoro každou poličku a housku tak podrobně )
Alena Matoušová

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení