Okolím Milešovky 15.5.2021

Fotky jsou na: https://mmacoun.rajce.idnes.cz/Vylet_okolim_Milesovky/

Dnešní výlet se konal ve zvláštním režimu s ohledem na coronavirovou epidemii.Předem jsem konzultoval s vedením,zda se výlet může konat a bylo mi sděleno,že po nastavení určitých podmínek pokud je výlet veřejnou dopravou se konat může s určitými omezeními.tak jsem to také napsal do propozic a čekal kolik lidí se přihlásí.Vzhledem k nutnosti nosit stále roušku jsem velkou účast neočekával. Do pátku bylo také hrozné počasí a na sobotu hlásili déšť,tak ...

nebylo jisté,zda se výlet bude konat.Během týdne se mi přihlásili 4 turisti s tím,že dám vědět do pátku.podle počasí,zda se výlet bude konat.Po předpovědi jsem rozhodl.že to tedy zkusíme.Ráno jsme se tedy sešli na nádraží. Očekával jsem,že třeba někdo dorazí na nádraží bez přihlášení. Ráno na nádraží nikdo další nedorazil,tak nás nakonec bylo pět.Bylo zamračeno,ale nepršelo.Jelikož byly veškeré restaurace ještě zavřeny a nevěděli jsme,zda bude kiosek na Milešovce otevřen vzali jsme si raději jídlo s sebou.
Vyjeli jsme načas,přestoupili v Praze a pokračovali do Lovosic.Jelikož do Chotiměře opravuji trať,tak tam byla výluka a proto jsme museli z Lovosic do Chotiměře autobusem.Cestou do Lovosic se zatáhlo a objevila se první mlha. Mlha byla i po přestupu v Lovosicích a začalo pršet. Po příjezdu do Chotiměře sice nepršelo,ale byla velká mlha a Milešovka nebyla vidět. S vědomím, že žádné výhledy nebudou jsme vyšli na Milešovku.Čekalo nás 5,5km převážně do kopce s velkým převýšením.Postupně se však začala mlha rozpouštět a po příchodu nahoru nás přivítalo sluníčko a nádherné výhledy.Byli jsme tedy rádi,že jsme výlet uskutečnili.Kupodivu ani nefoukal vítr,přestože jde o největrnější místo v republice.Další příjemné překvapení bylo,že byl otevřen kiosek s restaurací,takže jsme se občerstvili,dali jsme si výbornou zelnou polévku,klobásku a ochutnali místní pivo.Rozhledna i observatoř byly uzavřené,tak jsme se po prohlídce a výhledech vydali na cestu zpět. Cestou se sice honily mraky,ale už nepršelo.Čekalo nás 12,5km,tak jsme s sebou museli hodit abychom stihli vlak zpět. Sice jel další vlak za hodinu,ale konstatovali jsme,že bychom to mohli stihnout,tak jsme přidali do kroku. Cestou jsme se ještě stavili v Radějčíně u rozhledny a od ní jsme šli neznačenou cestou do Prackovic. Šel jsem rychleji,abych kdyžtak zastavil vlak. Přišel jsem 5 minut před příjezdem vlaku.Naštěstí měl 10 minut zpoždění,tak to ostatní stihli dojít.Ušli jsme celkem 20km.
Zpět jsme jeli přes Ústí nad Labem,což,jak jsme později zjistili byla jedna stanice.V Ústí jsme měli 25 minut čas,tak jsme si prohlédli blízké okolí nádraží,potom nastoupili do vlaku a po přestupu v Praze jsme v 19,58h přijeli zpět do Pardubic.
Výlet se nakonec moc vydařila a všichni jsme byli rádi.
Zpracoval M.Macoun

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení