Dolní Morava 11.9.2021

Fotky jsou na: https://mmacoun.rajce.idnes.cz/Vylet_Dolni_Morava/

Dnešní výlet byl směřován do nádherné oblasti Jeseníků a Dolní Moravy.Počasí mělo být hezké,tak to slibovalo hezký výlet. Z toho pramenila také poměrně velká účast.Do pátečního večera bylo přihlášeno 8 lidí ,tak bylo jisté,že se výlet bude konat.Ráno na nádraží přišel ještě jeden turista,tak nás nakonec bylo devět. Vyjeli jsme načas a po přestupu v Zábřehu na Moravě jsme v 9,35h přijeli do Branné. Chtěli jsme si prohlédnout toho malebné městečko a ...

... a občerstvit se v místním pivovaru.Po příjezdu nás však čekalo nemilé překvapen, protože se zde konaly závody historických motocyklů,tak bylo všude hodně lidí a hluku.Chtěli jsme se tedy aspoň občerstvit v místním pivovaru,ale museli jsme počkat až dojede jedna skupina,abychom mohli přejít přes silnici.Po občerstvení jsme se vydali na trasu.Počasí nám zatím přálo.Bylo nádherně,tak jsme se vydali směrem Staré město pod Sněžníkem. Do Starého města jsme dorazili v 11,45h,tak jsme zjišťovali,zda zde není nějaká restaurace,kde by se dalo občerstvit. Bylo nám sděleno,že jsou zde dvě a hned vedle sebe.Stavili jsme se ještě v místním infocentru a došli na náměstí,kde byla jedna z restaurací. Šlo o klasickou vesnickou restauraci ,kde měli obyčejná jídla a proto zde bylo plno. Obsluha nestíhala a omlouvala se,že mají jen jednu kuchařku a že budeme čekat minimálně 45 min. Zjistil jsem,že pár metrů vedle je nádherný penzion s restaurací,kde ovšem otevírali až ve 12h. Po otevření jsem se tam šel podívat a zjistil jsem,že je zde daleko hezčí prostředí se zahrádkou s výhledem na Jeseníky.Navíc měli daleko lepší jídla i ceny.Tak tam část z nás přešla. Obsluha byla rychlá a jídlo vynikající.
Po občerstvení jsme pokračovali,protože nás čekala ještě dlouhá cesta. Šli jsme k rozhledně Stříbrná Twiggi na Štvanici. Cestou jsme potkávali běžce se psi.Jak jsme později zjistili konali se zde psí závody pro dobrovolníky.Každý kdo chtěl si mohl se svým psem vyzkoušet různé disciplíny.Byly vidět různé fyzické schopnosti.Někteří toho měli plné zuby.Start byl právě u rozhledny.
Po příchodu k rozhledně začalo mírně pršet,tak jsme se schovali v rondelu u rozhledny.Na podlaze byly připraveny pytle s pískem pro odpočinek.Zde jsme si chvilku odpočinuli a občerstvili se z vlastních zásob.Někteří vylezli na rozhlednu,ale protože byla po dešti mlha,tak nebylo nic vidět.
Po odpočinku nás čekala příjemná cesta zpět většinou z kopce. Měl jsem v plánu se ještě stavit někde na pivku. Věděl jsem,že je blízko vlakové zastávky,ze které jsme měli odjet, kemp Mamutov v Chrasticích,kde měla být restaurace. Po příchodu k němu jsme zjistili,že zde právě likvidují tábor  a mají jen lahvová piva,tak jsme to vzdali a šli na vlakovou zastávku Vysoké Žibřidovice,která byla jen 2km od kempu. Byla to vlastně je malá boudička u lesa. Po příjezdu vlaku jsme nastoupili.Vlak byl bez obsluhy a strojvedoucí nás informoval,že nám prodá lístky až dojedeme do Hanušovic,kde jsme přestupovali..Měli jsme zde 15 min. času,tak jsme po příjezdu zakoupili jízdenky a čekali na další další vlak do Zábřehu. Po přestupu v Zábřehu jsme v 19,50h šťastně přijeli do Pardubic.
Výlet se vydařil a všichni jsme byli spokojeni.
Zpracoval M.Macoun

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení