Za žraloky do Stolan

Attachments:
Download this file (Propozice Stolany 2021.doc)Propozice
Cyklovýlet v neděli dne 16. května 2021
Vedoucí: Zdeněk Pražák, tel. 776065721, email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Odjezd v neděli 16.5. v 9,00 od Zimního stadionu Pardubice. Cílem naší projíždky bude bývalý kamenolom u obce Stolany, ve kterém byla vybudována geologická naučná stezka zaměřená na zkameněliny prvohorního mořského dna, které se zde nacházelo.

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období a oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT jsou pojištěni během organizované akce, člen KČT i během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770

Pojedeme přes Staré Jesenčany, Blato, Medlešice, Chrudim do Slatiňan. Poté budeme pokračovat přes Kočičí hrádek, rozhlednu Bára, přírodní památku Na Skalách a Rabštejnskou Lhotu na zříceninu hradu Rabštejnek. Pokračujeme lesní cestou do bývalého kamenolomu u Stolan. Po prohlídce kamenolomu pojedeme přes Stolany a dále po cyklostezce přes Janovice a Radlín do Heřmanova Městce a dále přes Klešice, Jezbořice, Starý Matéřov do Popkovic a Pardubic. Celkem najedeme po lesních a polních cestách asi 60 km. 

Hospody asi ještě nebudou mít otevřeno, takže občerstvení je třeba si  vzít sebou.

 

Zdeněk Pražák, tel. 776065721, email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice uskutečňují

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení