Údolím řeky Kocáby 30.10.2021

Fotky jsou na: https://mmacoun.rajce.idnes.cz/Udolim_reky_Kocaby/

Dnešní výlet byl uskutečněn na základě poznatků z výletu Čapkova Strž, kde jsme přešli malý úsek podél Kocáby a na doporučení, kdy mi bylo sděleno,že by bylo dobré si Kocábu projít, jelikož je nádherná, jsem výlet uskutečnil. Měl se konat již minulý rok, ale vzhledem ke coronavirové krizi se neuskutečnil a byl přeložený na letošek. Počasí mělo být chladné, ale slunečné. Sešlo se nás deset,což je vzhledem k dnešní situaci docela dost. Ráno jsme vyjeli na čas a ...

... a s přestupem v Praze jsme v 10,20h přijeli do Malé Hraštice. Při odjezdu bylo v Pardubicích bez mlhy, ale v Praze a okolí se válela mlha. Po příjezdu do M.Hraštic nás přivítala také mlha. Díky mlze bylo také poměrně chladno. Na M.Pecháčkovou čekala kamarádka a tak s ní Marta odjela k ní na návštěvu. Než jsme došli do Nového Knína,tak u ní byla a pak dovezla Martu za Novým Knínem na trasu a potom šla už s námi společně. Kolem 11h se začalo vyjasňovat a byl také čas hledat nějakou restauraci na oběd, což v téhle době a ještě v sobotu není lehké. Měl jsem zjištěno,že by ve Velké Lečici měla být restaurace U Kuldy, ale nevěděli jsme, zda bude otevřená. Do Velké Lečice jsme přišli přesně ve 12h a jaké bylo překvapení, když jsme zjistili,že mají od 12h otevřeno.To jsme ještě nevěděli jaké dobroty nás čekají. Šlo o malou vesnickou restauraci, kde bylo pouze 20míst, tak jsme ji skoro celou obsadili. Když to viděl majitel zhrozil a chtěl zavřít. Myslím,že tak velkou partu tam ještě neměl. Nicméně zavolal pro posilu manželku a mohli jsme si tedy objednat. Vše se nakonec zvládlo velmi rychle. Měli plno hotových jídel přes kachnu, svíčkovou, vařenou šunku ad. K tomu byla velká mísa fazolové polévky s klobásou. Neskutečně velké porce a jako domácí strava. Všichni jsme si velice pochutnali a s plnými žaludky jsme vyrazili na další cestu. To už nádherně svítilo sluníčko a bylo i teplo. Několikrát jsme přecházeli přes Kocábu přes dřevěné lávky, jednou dokonce přes houpající se traverzu. Před Štechovicemi jsme šli podél velkých trampských osad. Bylo zde velké množství chat docela nalepených na sobě. Je to zřejmě rekreační oblast Pražáků.
Byli jsme velmi dobrá parta, tak jsme se nikde moc necourali a cesta rychle ubíhala. Brzy jsme dorazili do Štechovic a jelikož jsme měli hodně času,tak jsme se ještě zastavili v uznávané cukrárně a občerstvili se před závěrečnou cestou. Čekalo nás posledních 5km na zastávku Petrov u Prahy.Zastávka je vloni postavena nová.Jde o přístřešek s posezením. Původní zdevastovaná zděná budova byla zbourána. Po občerstvení jsme tedy vyrazili a přišli na zastávku 30 min.před odjezdem vlaku. Odjeli jsme Posázavským Pacifikem do Prahy a po přestupu přijeli ve 20h potmě zpět do Pardubic. Poznali jsme tři řeky: Kocábu,Vltavu a Sázavu a ušli jsme nakonec 26km. Výlet se nakonec vydařil,všichni byli spokojeni.

Zpracoval M.Macoun

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení