Vraní hory - Polsko

Attachments:
Download this file (Vraní hory-Polsko.doc)Propozice
Turistická víkendová, bivakovací akce, dne 15. – 16. května 2021
Vedoucí: Pavel Kopřiva, tel. 602 103 139, mapa KČT č. 22 Krkonoše
Z Pardubic osobním automobilem v 8:00, směr Hradec Králové, Jaroměř, Trutnov, Bečkov. Jelikož je situace stále značně nejistá, rušíme nedělní putování v Polsku, s exkurzí do uranových dolů. Náhradou je putování okolo Kuksu a v Trutnově.

 

Všichni zúčastnění se vybaví teplým spacím pytlem a ošacením na bivak. Podložky a stříška na spaní budou ve výbavě auta, v autě jsou také zajištěna dvě místa na spaní. V autě bude přichystán plynový vařič pro nouzové vaření večeře a snídaně, včetně ešusů. Každý si s sebou vezme svačinu na dva dny, něco malého na večeři a snídani, vezměte si své hrníčky. Po cestě se budeme snažit vyhledat okénko pro nějaké teplé občerstvení v sobotu a v neděli. Součástí výbavy auta bude kanystr s pitnou vodou. Vezměte s sebou hygienické potřeby a léky, nezapomeňte na cestovní doklady.

Nejdříve zastavíme v obci Brod, kde se napojíme na Č Svatojakubskou cestu do Kuksu. Projdeme Hospitál Kuks a po Z NS- Půjdem  spolu do Betléma, společně se Ž značkou, okolo studánka, reliefu ve skále a hezkým výhledem, na rozcestí s Č. Zde se vydáme doprava a projdeme okruh křížové cesty, na jejímž konci cestou vlevo dojdeme zpět na rozcestí. Vpravo po Č Betlémem vytesaným ve skalách dojdeme na parkoviště.

Popojedeme přes obec Žireč, Zboží a Kocbeře do Trutnova. Zde navštívíme Bojiště-Šibeník, s památníkem bitvy roku 1866. Dále projedeme městem do Poříčí, kde na výjezdu v osadě Voletiny navštívíme Mrtvé jezero. Po prohlídce okolí odjedeme úzkou cyklotrasou/jestli nám to silniční provoz dovolí/do osady Rybníček a dále pak do obce Bečkov, kde se pokusíme nalézt vhodné místo na bivakování.

V neděli projdeme celou obcí okolo potoka do lesa a bez cesty příkrým stoupáním, Čertovou roklí až na vrchol, kde bychom měli narazit na M značenou trasu u Mravenčího vrchu. Přes odbočení Ž tras, vystoupíme odbočkou na Královecký Špičák, nejvyšší bod Vraních hor, s krásným výhledem. Po návratu na hlavní M trasu budeme pokračovat vpravo na rozcestí pod kamenolomem, kde vpravo odbočíme po cyklotrase a dojdeme ke Ž značce, po které vystoupáme na státní hranici s Polskem. Přímo po hranici vede Z značka, takřka panenskou přírodou, kde se mohli pohybovat pouze polští pohraničníci. Na pravém odbočení hranice ještě sestoupíme k potoku k bečkovskému vodopádu a pří- mou cestou do Bečkova k autu. Odtud pak odjedeme nejkratší cestou do Pardubic. 

 

Celkem tedy našlapeme každý den poctivých 15 km. 

 

Stravování po trase – pouze z vlastních zdrojů, nebo výdejní okénko.

.

Dbejte pokynů vládních nařízení ohledně COVID 19

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení