Besedické a Suché skály

Attachments:
Download this file (Besedické a Suché skály.doc)Propozice
Turistická pěší akce v sobotu dne 14. května 2022
Vedoucí: Pavel Kopřiva, tel. 602 103 139
Mapa KČT č. 19 Český ráj
Odjezd z Pardubic, osobním automobilem v 7:00 směr HK, Jičín, Lomnice nad Popelkou, Loktuše, Besedice. Celkem na výletu našlapeme asi 11 km. Stravování z vlastních zdrojů.

Od parkoviště po Č a dále Ž, Okruh dr. E. Beneše – NS Besedické skály, na Tyršovu skálu s vyhlídkou Sokol. Pokračujeme na rozcestí Pánovo pole a dále na Kinského vyhlídku, vyhlídku Kde domov můj, jeskyni Matěje Krocínovského, vyhlídky Husníkova a Hořákova, sluj Václava Sadovského. Přes rozcestí Kalich – Na Rovně stále Ž přes vyhlídku Českých bratří na M a vlevo na Kalich – modlitebnu, Besedickou vyhlídku do amfiteatru a zpět na parkoviště k automobilu.
Přejedeme na parkoviště Suché skály a dvěma přístupy obejdeme celý masív skal. Od parkoviště pak budeme pokračovat pěšky Vyhlídkovým okruhem pod Sokolem až na Z. Zde vlevo přes rozcestí U túňky na zříceninu hrady Zbirohy. Po prohlídce pak sejdeme na silnici do Zbiroh k autu.
Na zpáteční cestě můžeme po obědě ještě navštívit rozhlednu Dubecko.

Celkem tedy našlapeme asi 11 km

Stravování po trase - pouze z vlastních zdrojů, kiosek na parkovišti v Besedicích, případně restaurace v Loktuši.

Bližší informace Kopřiva Pavel  tel.  602 103 139

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období a oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT jsou pojištěni během organizované akce, člen KČT i během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice uskutečňují

 

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení