Trojmezí - Lužické hory

Attachments:
Download this file (Trojmezí.doc)Propozice
Turistická pěší akce o víkendu dne 20.-21.května 2023
Vedoucí: Kopřiva Pavel, tel. 602 103 139
Mapa KČT č. 14 Lužické hory
Odjezd v sobotu z Pardubic, osobním automobilem v 6:00 směr HK, Jičín, Turnov, Liberec, Hrádek nad Nisou. Ubytování v chatce kempu Černá Louže.

Nejdříve navštívíme kemp Kristýna, kde se v zatopeném bývalém hnědouhelném dole vykoupeme, bude-li nám přát příznivé počasí. Proto nezapomeňte s sebou plavky. Dále se zde občerstvíme v několika stáncích a restauraci. Za kempem pak projdeme po břehu hraniční řeky Lužická Nisa na Trojmezí-hranici tří států. Pro cestu také využijeme haťové chodníčky, v sousedním rašeliništi. Dále pak přejedeme do Dolního Sedla, odkud půjdeme pěšky po husté síti turistických tras. Zde navštívíme Sedlecký Špičák a Kohoutí vrch, Popovu skálu, Skálu Podkovu, Vraní skály
a Horní skály. Po návratu k autu budeme pokračovat do kempu Černá Louže. Zde máme k dispozici 5ti místnou chatku bez soc. zázemí, které se nachází ve společné budově. K dispozici je také restaurace na večeři a večerní posezení, ráno pak podávání snídaní. Po večeři pak můžeme po M turistické značce navštívit nedalekou vyhlídku Havran a sejít do vesničky Polesí, kde zjistíme aktuální ubytovací možnosti.
Ráno po snídani pak odjedeme přes Rynoltice na Jitravu, kde navštívíme nedaleké Bílé kameny-zvané též Sloní. Potom odjedeme na odbočení Na Rozkoši, kde po M a Ž dojdeme na zříceninu hradu Roimund. Zde se již nacházíme v pohoří ještědského hřbetu. Budeme pokračovat dále, až na č, kde se v malém lomu nachází Západní jeskyně. Změtí neznačených lesních cest se vrátíme okolo Jitravského vrchu k zaparkovanému autu.

Celkem tedy našlapeme v sobotu asi 17 km, v neděli pak asi 12 km.

Stravování po trase – v sobotu zajištěno, neděle pouze z vlastních zdrojů-závěr oběd cestou.

Bližší informace Kopřiva Pavel  tel.  602 103 139

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období a oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT jsou pojištěni během organizované akce, člen KČT i během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice uskutečňují

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení