Z Chrasti přes Seč domů

Attachments:
Download this file (Z Chrasti4.6..doc)Propozice
Cyklovýlet v neděli dne 4.6.2023
Vedoucí: Zdeněk Pražák
Výlet není vhodný pro silniční kola, místy pojedemr po polních a lesních cestách a pěšinách.
Sraz v 8,45 na hlavním nádraží v Pardubicích, odjezd osobním vlakem v 9,02 s příjezdem do Chrasti v 9,38. Celkem na kole najedeme asi 75 km.

Po vystoupení z vlaku pojedeme přes Horka a Miřetice k vysílači Krásné. Odtud budeme pokračovat na oběd do Seče. Po obědě pojedeme přes Žďárec u Seče, Podhradí a Míčov do Heřmanova Městce, kde si pokud bude zájem můžeme prohlédnout zdejší hřebčín a dále pokračujeme přes Klešice, Jezbořice a Starý Matéřov domů do Pardubic. Celkem najedeme asi 75 km.
Propozice:
Hřebčín v Heřmanově Městci - Hřebčín byl postaven roku 1875 rodem Kinských, který zde choval koně určené k soutěžím a honu. Dnes heřmanoměstecké stáje slouží jako výcvikové centrum starokladrubských koní. V březnu 2023 se areál po velké rekonstrukci opět otevřel veřejnosti. V areálu výcvikových stájí se dochovala unikátní galasedlovna, ve které se nachází historické knížecí postroje staré téměř 200 let, výstroj na koňské pólo a soubor unikátních historických sedel a dobových obrazů. Vstupné 180 Kč, důchodci 110 Kč.

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení