Přehrada Dalešice

Attachments:
Download this file (Přehrada Dalešice.doc)Propozice
Turistická pěší akce o víkendu dne 24. - 25. června 2023
Vedoucí: Kopřiva Pavel tel. 602 103 139
Mapa KČT č. 80 Třebíčsko
Odjezd v sobotu z Pardubic, osobním automobilem v 6:00 směr Žďár nad Sázavou, Velké Meziříčí, Náměšť nad Oslavou, Březník, zámeček Vlčí Kopec.

 

Po zaparkování projdeme bývalým loveckým zámečkem, který nyní slouží jako školící zařízení. Oba dny se budeme pohybovat v přísně chráněné, národní přírodní rezervaci řeky Oslavy, kde je přísný zákaz vstupu mimo značené cesty. K cestě využijeme Z turistické značky, která nás nejdříve dovede ke Glorietu, lesnímu altánu, v bývalém parku, s výhledem do údolí řeky Oslavy. Odbočkou dojdeme ke zřícenině Sedleckého hradu. Cestou mineme několik křížů. Další zastávkou bude smírčí kámen a nakonec Čertův most. Cesta dále vede po břehu řeky. V místě, kde značka opouští řeku, zvaném U Vlasáka, musíme přebrodit na druhý břeh na Č značku, abychom neporušovali zákaz vstupu mimo značené cesty. V této oblasti to není nic neobvyklého, jelikož se zde nacházel turistický brod přímo pod Vlčím Kopcem, nyní nahrazen mostkem. Č značka vede opravdovou divočinou, mnohde zajištěnou řetězem, je určena jen pro zdatné turisty a při nepřízni počasí je mnohdy neschůdná. Odbočkou navštívíme zříceninu hradu Lamberk s vyhlídkou. Ke konci trasy Pod Pastýřkou se k nám připojí M značka s cyklotrasou, nazvaná Annina cesta. V Údolí strašné žízně opustíme Č značku a M přes mostek dojdeme na Vlčí Kopec k autu. 

Přes obec Popůvky přejedeme do Hartvíkovic do kempu Wilsonka, umístěném v překrásném koutu přírody, na břehu Dalešické přehrady, zbudované na řece Jihlavě. Kemp je docela dobře vybaven, poskytnou nám večeři v restauraci, nebo kioscích, snídani pak od 9:00. Přímo okolo kempu je mnoho hezkých procházek. Bližší informace /spaní, stravování/ přímo se zúčastněnými.

 

V neděli pak opět přejedeme na Vlčí Kopec a po M značce sejdeme do Údolí strašné žízně, na Č značku, která nás po levém břehu řeky Oslavy dovede přes Skřipinu na místo odchýlení značky od řeky. My však budeme pokračovat dále cestou do místa, kde se údajně nachází lávka, po které přejdeme na protější břeh a dále cestou na Senoradský mlýn. Zde pak vpravo M a od rozcestníku Z, návratovou cestou zpět na Vlčí Kopec.

 

Celkem tedy našlapeme v sobotu asi 16 km, v neděli pak asi 14 km.

 

Stravování po trase – pouze z vlastních zdrojů.

 

Bližší informace Kopřiva Pavel  tel.  602 103 139

 

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období a oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT jsou pojištěni během organizované akce, člen KČT i během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770

 

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice uskutečňují

 

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení